Aktualności

„Milczenie o Hiobie” – pożegnanie z tytułem

Żegnamy Milczenie o Hiobie w reżyserii Piotra Cieplaka. Na ostatnie spektakle zapraszamy 1 i 2 marca, o godz. 19:00

ERWIN AXER. Stulecie urodzin. 1917–2017 – wystawa w Galerii Kordegarda

Wystawa w stulecie urodzin Erwina Axera przygotowana przez Narodowe Centrum Kultury wraz z Instytutem Teatralnym, Teatrem Współczesnym i Teatrem Narodowym.

Nagrody miesięcznika „Teatr”

Wśród laureatów Eimuntas Nekrošius za reżyserię Dziadów i Jan Englert za: „nadanie wyjątkowego kształtu obchodom 250. rocznicy powstania sceny narodowej w Polsce”.

Narodowy najlepszy!

Miesięcznik TEATR ogłosił wyniki rankingu „Najlepszy, najlepsza, najlepsi w sezonie 2015/2016”.

Recenzenci o „Madame de Sade”

Po premierze Madame de Sade Yukio Mishimy w reżyserii Macieja Prusa piszą recenzenci i teatralni blogerzy.

„PAN TADEUSZ – wszystkie słowa” wielki maraton!

Wielki maraton PAN TADEUSZ – wszystkie słowa. Dwanaście ksiąg bez skreśleń, dzień po dniu, 44 aktorów, 14 godzin, muzyka na żywo, śmiech i wzruszenie, 2025 maja.

Jubileusz: polscy autorzy na naszych scenach

W sezonach jubilieuszowych Teatru Narodowego odbyło się dziewięć premier na podstawie tekstów polskich autorów! Na finał autorskie przedstawienie Piotra Cieplaka Soplicowo–owocilpoS. Suplement.

Piszą o „Dziadach”

Przedstawiamy recenzje i opinie po premierze Dziadów w reżyserii Eimuntasa Nekrošiusa, przygotowanej w sezonie jubileuszowym 250-lecia Teatru Narodowego.

Premiera „Dziadów” – fotorelacja

Dziady Adama Mickiewicza w reżyserii wybitnego litewskiego mistrza teatru – Eimuntasa Nekrošiusa miały swoją premierę 10 marca. Fotorelacja z tego wydarzenia.

Premiera: „Dziady”

O Dziadach w reżyserii Eimuntasa Nekrošiusa mówią Jan Englert, dyrektor artystyczny, oraz aktorzy: Grzegorz Małecki (Gustaw-Konrad) i Marcin Przybylski (Guślarz, Diabeł) /materiał PAP.

Korzystając z serwisu internetowego Teatru Narodowego akceptujesz zasady Polityki prywatności oraz wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. Plik cookie możesz zablokować za pomocą opcji dostępnych w przeglądarce internetowej. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookie, kliknij tutaj